BACK  
Ven Hven Ventrafiken Sankt Ibb tourist cykel Tycho Brahe turist Mitt på Ven Whisky Handlarn Ecolanum Gården church
några kommentar om Facebook konto kapningar
Ven Hven Ventrafiken Sankt Ibb tourist cykel Tycho Brahe turist Mitt på Ven Whisky Handlarn Ecolanum Gården church


Det är mycket svårt för mig att känna mig i en tankevärld av dem person som har blivit hackade och jag skulle vara tacksam om frågor. Mitt huvudintresse är at förstå hackaren tekniska verktyg och hackarens föreställning om sina offers sinnestilstånd och deras emotionella behov.

  Tekniskt som jag ser finns två fall
1 kapat konto,
någon främmande skaffat sig tillgång till kontot och  har full kontroll över kontot, dvs har tillgång till lösenord och kan ändra lösenord. Oftast ändrar kaparen lösenord och på detta sätt spärar ut den rättmätiga ägaren.
   
2.  kapat identitet
 - "impersonation" någon skapar en "look-alike" konto, dvs agerar som dubbelgångare, en hacker har skapat ett nytt konto (utan att kunna lösenord)  med samma namn. I detta fall är det svårt att säkra identitet, t.ex. det finns många äkta olika Anders Karlsson använderman. Om man har skapat ett konto i namn av någon med original foton från det ursprungliga kontot i detta fall kan man prata om ”identitetskapning”

point

 
1. kontot har blivit hackat, möjliga scenarios
  Min FB väns konto har blivit kapat och för att lära mig har jag  gått genom hela processen, gav mitt telefonnummer osv.
  några spekulationer
Autentiskt fall; genom kappning av min FB väns konto,  kunde hackaren  fråga  mig om mitt mobilnummer.  Sedan hade hackaren tillgång till alla PM meddelanden mellan mog och äkta FB vän kunde ställa "social engeneering" frågor som "det är kommit ett paket till dig från X" jag kan ta det för dig men du måste göra/bekräfta ...."
  Lyckas en kackare kapa konto och ha mobilnummer  och den rättmätiga använder mobilen för FB interaktion, kan hackaren eventuellt skaffa sig tillgång till mobilens  kontaktlistor  osv
(jag har FB bara på laptop och undviker installera appar på mobilen)
2. identitetets kapning, möjliga scenarios
  dubbelgångaren försöker agera vänligt
  May be an image of text that says 'Fri 5:28 PM Hej hur mảr du? 4:23 PM Hoppas att allt är bra?'
  har man många vänner eller är inte så present kunde man engagera sig i en konversation och födjupa kontakten och kanske kunde man utnyttja ens naivitet. Hackarna väljer mycket clever med vem dem inleder konversation.
   
   
 


 

 

jag har gått genom hela processen